T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / ELMALI - Elmalı Halk Eğitimi Merkezi

“Unchangıng Clımate” Etwinning Projemizin Logo Seçimini Yaptık.

Güçlü bir işbirliği ve dayanışma örneği olarak, 4 Azeri ve 10 Türk okul olarak yürüttüğümüz projemizin logo seçimini gerçekleştirdik. Projeye dahil olan okulların öğrenci ve öğretmenleri, ortak bir logo seçimi yaparak projelerine resmi bir kimlik kazandırdılar. Logo, birlikte çalışmanın, değişmeyen bir iklim yaratma çabalarının simgesi oldu. 

Bu anlamlı projenin kurucularından olan Ayşe TEKE “Günümüzde fosil yakıtların artması, ormanların azalması, hızlı nüfus artışı ve toplumlardaki hızlı tüketim eğiliminin artması ile ''küresel ısınma'' gelişen dünyanın en önemli sorunlarından biri olmuştur. Projemiz bu temel soruna dikkat çekerek öğrencilerimizi ve çevremizi bilinçlendirmeyi çözüm yolları konusunda onlara farkındalık kazandırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda yapacağımız etkinlikler ile doğaya duyarlı, farkındalık düzeyi yüksek bireyler kazandırmayı planlıyoruz. Amacımız 12-15 yaş grubu öğrencilerine bu farkındalığı ve bilinçlendirmeyi kazandırabilmektir.” dedi. Bu proje, iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturmayı ve çevresel sürdürülebilirliği teşvik etmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında web 2.0 araçları ile öğrencilerin iklim konulu resim canlandırmaları,  çevre temizlik kampanyaları, karbon ayak izi hesaplanması ve iklim değişikliği konulu seminerler bulunuyor. Ayrıca, öğrencilerin kendi çevrelerinde gerçekleştirecekleri etkinliklerle topluluklarına olumlu bir etki bırakmaları hedefleniyor.

"Değişmeyen İklim" projesi, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki bu özel işbirliği sayesinde, genç nesillerin sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmalarını amaçlıyor. İki ülke arasında kurulan bu köprü, gelecek nesillerin küresel sorunlara karşı birlikte mücadele etmelerini sağlayarak, dostluk ve anlayışı pekiştiriyor.

 Elmalı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih Avcıoğlu ; İklim değişikliği, insan refahı ve sağlığı için bir tehdittir. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yoksulluk, su, gıda ve enerji güvensizliğine neden olacağı bilinmektedir. Küresel ısınma dünyamızı ve dolayısıyla da insanoğlunun geleceğini tehdit eden en önemli sorunlardan birisi durumuna gelmiştir.

 Dünyanın bize ebeveynlerimizin mirası değil, çocuklarımızın emaneti olduğu unutulmamalıdır. Ona iyi bakmak ve gelecek nesillere daha iyi durumda teslim etmek bizim sorumluluğumuzdur.  dedi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 04.01.2024 13:52 - Görüntülenme: 68
  Beğen | 1  kişi beğendi